27 Aralık 2008 Cumartesi

Siz konuşun bilgisayar yazsın

Siz konuşun bilgisayar yazsın
Artık siz konuşacaksınız, bilgisayarınız konuştuklarınızı sizin yerinize yazacak.

Intel Türkiye ve yazılım şirketi CTD'nin, Intel'in teknolojilerini ve CTD yazılım bilgisini kullanarak Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabilcek bir teknik geliştirdi.

İntel Türkiye Genel Müdür Çiğdem Ertem yazılım firmalarını doğru teknolojiler kullanmaya yönlendirdiklerini ve yazılım şirketi CTD'nin, konuşma ve tanıma üzerine çalıştığını" söyledi. Sözlerine şöyle devam eden Ertem “Hep bir hayalimiz vardı; biz konuşacağız, bilgisayar yazacak. Artık bu gerçek olacak. Bizim en son teknolojilerle, geliştirdiğimiz ürünlerle performans o kadar arttı ki CTD, şu anda yeni bir ürün sunuyor. CTD, bizim en son teknolojilerimizi kullanarak artık Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabilecek. Siz Word'ü açacaksınız, konuşacaksınız, o yazacak." dedi.

Ürünün ise Eylül veya Ekim aylarında Türkiye'deki tekno marketlerdeki raflarda yerini alması bekleniyor. Gene bu proje kapsamında konuştuklarınızı bir kaç farklı dile çevirerek yazacak yazılımların üzerinde çalışılıyor. Yani siz Türkçe konuşacaksınız, İngilizce yazacak. Şu an sadece İngilizce üzerinde çalışılsada diğer dillerde buna ilave edilecek ve Türkiye'den Intel bünyesinde dünyaya yayılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bizi tercih etiğiniz teşekkürler